Диктатор путін на тлі війни проти України планує збільшити витрати "на оборону" на 43% – Bloomberg

Російський диктатор путін планує збільшити витрати на оборону на 43% на тлі продовження війни проти України. Про це повідомляє Bloomberg 23 вересня, пише "Економічна правда".

"Президент РФ путін планує збільшити витрати на військові потреби, оскільки росія адаптує бюджет до потреб затяжної війни в Україні", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що агентство ознайомилось з трирічним фінансовим планом, згідно з яким витрати на оборону тепер перевищать початкові бюджетні припущення наступного року більш ніж на 43%. Категорія витрат на національну безпеку та правоохоронні органи зросте більш ніж на 40%.

Підкреслюється, що оскільки пріоритети зміщуються на користь військових, то вони віддаляються від таких галузей фінансування, як охорона довкілля.

"Витрати на "національну оборону" становлять майже 5 трильйонів рублів (84 мільярди доларів), або 3,3% ВВП, – йдеться в повідомленні. – Що за часткою витрат стоїть на другому місці після соціальних програм уряду".

Зазначається, що Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI) оцінює, що на "національну оборону" в російському бюджеті припадає приблизно три чверті загальних військових витрат і враховує фінансування як на операційні витрати, так і на закупівлю зброї.

Натомість виділення коштів на освіту та культуру на 2023 рік ледве збільшуються, йдеться в документі. Витрати на охорону навколишнього середовища будуть приблизно на чверть менші, ніж заплановані раніше 0,2% ВВП.

Початковий план передбачав скорочення видатків на оборону наступного року до 2,4% від економічного виробництва з приблизно 3,2% у 2022 році та 2,6% роком раніше.

Раніше повідомлялось, що путін не розділить "радість народу" з приводу фейкових референдумів на Манежній площі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті