Дві російські ракети зайшли у повітряний простір ЄС і НАТО – Залужний

Дві російські ракети "Калібр" зайшли в повітряний простір Молдови та Румунії 10 лютого. Про це повідомив  головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму Телеграм-каналі.

"Сьогодні, 10 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова, – написав Залужний. – Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав".

Він уточнив, що ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

"Повітряні сили могли збити ці ворожі ракети, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу", – повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

В Міноборони Молдови підтвердили проліт російської ракети над країною. Там зазначили, що вона перетнула кордон над тимчасово окупованим придністровським регіоном.

Раніше повідомлялось, що внаслідок ракетної атаки РФ у низці західних областей України пролунали вибухи.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті