До Києва завітає паризький The Theatre du Soleil: проведе майстр-класи для акторів

З 23 березня по 5 квітня 2023 року у Києві французька режисерка театру і кіно, драматургиня і сценаристка Аріан Мнушкін та 15 акторів всесвітньовідомого паризького "Театру дю Солей" (The Theatre du Soleil) безкоштовно проведуть авторські воркшопи з акторської майстерності. Про це повідомляє Національна спілка театральних діячів України.

Французи прагнуть поділитися власним досвідом, який вже отримали актори у Великобританії, Швеції, Індії, Чилі та інших країнах світу, а також підтримати українців у цей складний час.

Школа проводиться за ініціативи "Театру дю Солей" у партнерстві з Національною спілкою театральних діячів України з метою підтримки і солідарності з українськими діячами театру, які працюють в умовах військового часу. До Києва вперше від часу повномасштабного вторгнення росії приїздить настільки велика іноземна театральна трупа.

У події братимуть участь 100 учасників – українських акторів, студентів, аматорів, які були відібрані за попередньою реєстрацією. Заняття відбуватимуться щодня у Київській опері – Театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Аріан Мнушкін – французька режисерка, яка у 1964 році заснувала авангардний сценічний ансамбль «Театр дю Солей» (Théâtre du Soleil). Є першою лавреаткою Премії Європи (1987), Премії Мольєра (2000, 2010, 2018), Премії Ібсена (2009), Премії Гете (2017) та інших. Режисерський метод Аріан Мнушкін ґрунтується на засадах фізичного театру та імпровізації. Кочова школа Аріан Мнушкін була заснована у 2014 році і побувала в різних куточках світу.

«Театр дю Солей» часто називають політичним театром, оскільки його постановки піднімають актуальні соціально-політичні питання. Це – театр-школа, орієнтований на молодь, важливим тут є навчання молодих членів колективу та навчання молодих глядачів, які постійно поповнюють аудиторію театру. Він об'єднує близько сотні людей різних професій. Але це не тільки школа для акторів, а й школа життя, де театр не може існувати поза суспільством і наголошує на відповідальності кожного у цьому світі.

«Театр дю Солей» з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну збирає гроші для підтримки українських діячів театру, в березні 2022 року вони передали 18 тис. євро Івано-Франківському національному драматичному театру ім. Івана Франка на розвиток гуманітарного центру.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті