Актор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Денис Пономаренко став Заслуженим артистом України

Почесне звання Заслуженого артиста України присвоєно актору Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Денису Пономаренку. Про це повідомила Луганська ОВА у Телеграм 6 квітня.

"За творчі досягнення та особистий внесок у роботу Луганського театру та театральну діяльність, актору Денису Пономаренку було присвоєне Почесне звання "Заслуженого артиста України". Артем Лисогор урочисто вручив державну відзнаку та привітав артиста", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр має професійний колектив, роботу якого відзначають не лише в Україні, а й у Європі. Театр був створений у роки Другої світової війни і має складну та багату історію. Колектив вже вдруге розпочинає роботу "з нуля" - спочатку у 2014 році, після окупації Луганська, а тепер з 2022 року - після того, як будівлю театру у Сєвєродонецьку вщент зруйнували росіяни. Зараз колектив працює на базі Сумського національного театру ім. Щепкіна. Попри всі негаразди, вдалося зберегти колектив, а тому театр продовжує плідну роботу. Від початку повномасштабного вторгнення відіграли вже чимало вистав, поставили прем’єри, гастролюють в Україні та закордоном.

"У цей складний час необхідно залишати місце для театру та культури. Адже, врешті решт, саме її і хочуть знищити росіяни. Нас вбивають не заради територій, нас знищують як націю. Колектив нашого театру вже не раз відчув це на собі. За останнє десятиліття ми мали змогу переконатися в тому, що театр починається зовсім не з вішака, як люблять говорити, цитуючи російського класика. Театр – починається з людей. Я вдячний кожному, за те, що залишаєтеся вірними своєму театру та своєму глядачу", - зазначив Лисогор. 

Повідомляється, що колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відзначено подяками Сумської облдержаміністрації та Сумської обласної ради. 

5 квітня творчий колектив презентував глядачам комедію "Хаос", прем’єра якої відбулася до Міжнародного дня театру. У центрі сюжету три сучасні жінки, які намагаються розібратися у своєму житті. Завдяки легкій іронії, кумедним життєвим ситуаціям, яскравій режисурі та блискучій грі акторів - вистава не залишила байдужим жодного глядача. На виставу завітали голова Сумської облдержадміністрації - начальник військової адміністрації - Володимир Артюх, a також представники Сумської обласної ради, Львівської облдержадміністрації та обласної ради. 

Раніше повідомлялось, що театри Києва вшанували пам’ять жертв авіаудару ВС РФ по драматичному театру у Маріуполі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті