Театри Києва вшанували пам’ять жертв авіаудару ВС РФ по драматичному театру у Маріуполі

Пам’ять жертв авіаудару по драматичному театру у Маріуполі, який стався два роки тому, вшанували театри української столиці 16 березня. Про це повідомив Телеграм-канал "Реальний Київ. Україна".

"Сьогодні столичні театри вшанували пам’ять жертв авіаудару по драмтеатру у Маріуполі. Рівно два роки тому окупанти скинули авіабомби на драмтеатр у Маріуполі, де за наявними даними загинули близько 300 людей", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що київські театри відтворили надпис "ДІТИ" перед головними входами до своїх будівель, як це було у Маріуполі тоді. Також о 19:00 на Камерній сцені театру імені Івана Франка почалась благодійна вистава "Маріупольська драма".

Раніше повідомлялось, що колектив маріупольського театру закликав колег 16 березня написати слово ДІТИ для вшанування пам'яті загиблих.

Раніше також Володимир Зеленський у річницю російського авіаудару по будівлі драматичного театру в Маріуполі заявив, що світ має пам'ятати все, що зробила росія проти України, а кожен російський убивця має відповісти за скоєне

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті