Колектив маріупольського театру закликає колег 16 березня написати слово ДІТИ для вшанування пам'яті загиблих

Маріупольский драмтеатр, який наразі базується в Ужгороді, закликає театральну спільноту приєднатися 16 березня до вшанування пам'яті людей, яких вбили росіяни у Маріупольському театрі в березні 2022 року. Про це повідомляється на сторніці театру в Фейсбуці. 

"16 березня 2024 року минає 2 роки з того жахливого дня, коли росіяни скинули авіабомбу на прихисток сотень мирних жителів Маріуполя - величний театр в центрі міста. Загинули люди - дорослі, діти... Невимовний жаль та скорбота. Та були й ті, хто вижив. Серед них - актори й працівники театру. Творчий колектив Донецького академічного обласного драматичного театру відновив свою роботу в травні 2022 року в місті Ужгород. З того часу нашим обов'язком є щороку 16 березня нагадувати Україні та світові про трагедію, яка сталася в Маріупольському театрі. Запрошуємо 16 березня 2024 року долучитися до заходів з ушанування пам'яті людей, яких вбили росіяни у нашому театрі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Маріупольський театр спільно із Закарпатським академічним музично-драматичним театром та Рухом підтримки закарпатських військових-Ужгород  запланували безкоштовні покази прекрасних вистав та збір коштів на дрони для військових.

"Також ми закликаємо всю театральну спільноту приєднатися і в цей день написати перед вашим театром слово ДІТИ, щоб таким чином вшанувати пам'ять людей, яких вбили росіяни у Маріупольському театрі. Поширюйте, долучайтеся, приходьте. Давайте бути разом у цей день", - йдеться у повідомленні.

 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті