Театри Києва вшанували пам’ять жертв авіаудару ВС РФ по драматичному театру у Маріуполі

Пам’ять жертв авіаудару по драматичному театру у Маріуполі, який стався два роки тому, вшанували театри української столиці 16 березня. Про це повідомив Телеграм-канал "Реальний Київ. Україна".

"Сьогодні столичні театри вшанували пам’ять жертв авіаудару по драмтеатру у Маріуполі. Рівно два роки тому окупанти скинули авіабомби на драмтеатр у Маріуполі, де за наявними даними загинули близько 300 людей", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що київські театри відтворили надпис "ДІТИ" перед головними входами до своїх будівель, як це було у Маріуполі тоді. Також о 19:00 на Камерній сцені театру імені Івана Франка почалась благодійна вистава "Маріупольська драма".

Раніше повідомлялось, що колектив маріупольського театру закликав колег 16 березня написати слово ДІТИ для вшанування пам'яті загиблих.

Раніше також Володимир Зеленський у річницю російського авіаудару по будівлі драматичного театру в Маріуполі заявив, що світ має пам'ятати все, що зробила росія проти України, а кожен російський убивця має відповісти за скоєне

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті