Буданов: Операція з розриву сухопутного сполучення між РФ і Кримом може бути проведена до настання зими

Зараз росія, а не Україна, має підстави для занепокоєння. Її перша оборонна лінія на дуже важливій південній осі в Запоріжжі вже місцями прорвана, а це означає, що операція з розриву сухопутного сполучення між РФ і Кримом ще може бути проведена до настання зими. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню The Economist.

"Всупереч тому, що декларує Російська Федерація, вона не має абсолютно ніякого стратегічного резерву", - каже генерал. За його словами, 25-та загальновійськова армія росії, яка зараз передчасно розгорнута на східному фронті в районі Лиману і Куп'янська, має лише 80% особового складу і 55% техніки від передбачуваної чисельності.

На тлі повідомлень про те, що росія готова посилити свою мобілізаційну кампанію, генерал-лейтенант Буданов каже, що чисельність особового складу - це єдина очевидна перевага, яку росія все ще зберігає над Україною: "Людські ресурси в Росії, умовно кажучи, необмежені. Якість низька, але кількість достатня".

Що стосується інших складових військових зусиль, то російські ресурси вичерпуються, і скоро настане час розплати, вважає Буданов.

За словами керівника української розвідки, він працює над обмеженою позицією стримування і відплати, щоб протистояти очікуваній зимовій кампанії ракетних ударів і ударів безпілотників по об'єктах інфраструктури: "Нехай вони починають. Вони також отримають відповідь".

Але він не очікує, що його ворог коли-небудь здасться за власним бажанням. Війна була константою для росії протягом усієї її історії, каже Буданов. Не може бути жодних дискусій про припинення вогню чи мир без того, щоб українські військові не встановили свої власні факти на місцях.

"Ми розуміємо, що не закінчимо війну парадом перемоги в Москві. Але і Москва не повинна сподіватися провести його в Києві", - підкреслює Буданов.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті