Борис Джонсон оголосив про новий пакет допомоги Україні від Великої Британії на 54 мільйони фунтів

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, перебуваючи в Києві в День Незалежності України, оголосив новий пакет допомоги на суму понад 50 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це повідомило "Суспільне" 24 серпня.

"Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас, – заявив Джонсон. – Тому я сьогодні в Києві. Тому Велика Британія продовжуватиме підтримувати наших українських друзів. Я вірю, що Україна може і виграє цю війну".

Уточнюється, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві з нагоди 31-ї річниці незалежності України британський прем’єр-міністр оголосив новий пакет допомоги на 54 мільйони фунтів стерлінгів, який включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

Зазначається, що в новий пакет також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

Підкреслюється, що також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах – найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Британії.

Раніше повідомлялось, що в День Незалежності України Борис Джонсон прогулявся Хрещатиком і отримав ордена.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті