Бойовик із мотострілецького батальйону "ЛНР" проведе за ґратами 11 років

До 11 років за ґратами засуджено помічника гранатометника мотострілецького батальйону "ЛНР". Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 22 серпня.

"За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб, за участь у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань, а також незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що з червня 2018 по листопад 2021 року мешканець міста Красний Луч (Хрустальний), перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей, став стрілком-помічником гранатометника у 2 мотострілецькому батальйоні 7 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу народної міліції псевдоміністерства оборони "ЛНР".

Підкреслюється, що мотострілок ніс службу на позиціях окупантів "Промінь", "9", "Птахи", "220", а також виїжджав на бойові чергування у районі "Світлодарської дуги".

Повідомляється, що в листопаді 2021 року його затримали українські військовослужбовці в Бахмутському районі.

"Йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що коригувальник ворожого вогню по позиціях ЗСУ на Луганщині проведе за ґратами 12 років.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті