Білоруський паралімпієць збирається депортувати дітей з Херсонської області

Білоруський паралімпієць Олексій Талай, причетний до регулярної депортації українських дітей з окупованих територій нашої країни, хоче вивезти неповнолітніх в РБ з Херсонської області.Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Зеркало".

Так, активіст режиму Лукашенка заявив, що планує привезти до Білорусі дітей з окупованої Херсонської області.

"Ще з Херсонщини в Білорусі не відпочивали дітки", - сказав Талай.

Захначаєтьяс, що у середині вересня до Мінська приїхали майже 50 неповнолітніх із Донбасу, яким обіцяли "насичену" тритижневу програму в Новополоцьку. А наприкінці жовтня Талай привіз до Білорусі "на оздоровлення" близько 40 дітей з окупованих Маріуполя і Докучаєвська.

Варто зауважити, що дітей з окупованих територій України привозять до Білорусі з 2016 року. Саме фонд паралімпійця і провладного активіста Талая займається даним питанням останнім часом.

З початку повномасштабного вторгнення росія на постійній основі депортує українських дітей до тимчасово окупованого Криму, Білорусі або віддалених районів росії.

Депортація стала підставою для того, щоб Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт диктатора путіна та уповноважену з прав дитини у РФ Марію Львову-Бєлову.

Рвніше, за словами омбудсмена Дмитра Лубінця стало відомо, що Україні знадобиться не менше 55 років, якщо вона щодня повертатиме додому хоча б одну депортовану росією дитину.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті