Бельгія відкриє в Києві та Харкові офіси Агентства з розвитку

Бельгія відкриє в Україні два офіси Агентства з розвитку. Про це повідомив прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо на пресконференції в Києві 24 лютого, пише "Інтерфакс. Україна".

"Відновлення України - це пріоритет. Бельгія вирішила відкрити офіс Агентства з розвитку тут, у Києві. І наступного тижня відкриватиметься також офіс у Харкові. Це регіон, який ми будемо відбудовувати", - сказав де Кроо.

За словами прем'єра Бельгії, "...ні українські платники податків, ні бельгійські, ні європейські, ні канадські не повинні платити за відновлення України. Це Росія, яка буде платити за відновлення України, і разом з Європейською комісією ми опрацьовуємо ці рішення".

Де Кроо також зазначив також, що Бельгія надасть Україні військову допомогу більш ніж на 1 млрд євро. 

"Ми є частиною коаліції F-16 із самого початку. І ми тренуємо ваших пілотів, щоб вони могли скоріше застосувати F-16 для захисту вашого неба", - сказав він.

Крім того, прем'єр Бельгії подякував Єврокомісії за "відмінну роботу, яку вона робить над надходженням від заморожених активів".

"1700 військовослужбовців уже підготовлені бельгійськими збройними силами. Сьогодні в Києві ми впевнені в тому, що маємо зробити більше, маємо робити це швидше і ефективніше. І всі європейські країни шукають усі можливі варіанти надання вам необхідних боєприпасів якомога швидше. І найближчими днями або тижнями ми повинні знайти спільне рішення", - зазначив також де Кроо.

Раніше повідомлялось, що Фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія відкриє оборонний офіс у Києві.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті