Багато внутрішніх дискусій: міністр фінансів України повідомив про роботу МВФ у Варшаві в березні

З 8 по 15 березня у Варшаві працюватиме місія Міжнародного валютного фонду  щодо потенційної майбутньої програми з Україною. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, - пише "Суспільне".

"Там ми будемо узгоджувати і умови, і наповнення, і обсяги, і так далі. Зараз поки ранувато говорити конкретні деталі, тому що є багато питань внутрішніх дискусій Фонду", — зазначив Марченко.

За його словами, на жаль, не всі 180 країн-членів МВФ підтримують Україну, тож в Раді директорів Фонду є "певні протиріччя".

Водночас голова Мінфіну наголосив, що Україна активно працюватиме над тим, щоб досягти повного консенсусу і підтримки в середині Фонду, і сподівається вже з початку квітня мати повноцінну програму з МВФ.

Про початок роботи над новою спеціальною програмою з Міжнародним валютним фондом заявив 27 вересня 2022 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Очікувалось, що Україна загалом отримає $2,8 млрд від МВФ протягом року.

Попередня місія МВФ відбулась з 17 по 21 жовтня 2022 року у Відні. Участь в експертних обговореннях взяв зокрема голова НБУ Андрій Пишний.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті