Австралія планує поставити Україні системи дистанційного озброєння на суму до $80 мільйонів

Австралія має намір надати Україні системи дистанційного озброєння (RWS) на суму до 80 млн доларів. Відповідну заяву поширила оборонна австралійська компанія Electro Optic Systems, - пишуть "Букви".

З українським зовнішньоторговельним підприємством “СпецТехноЕкспорт” уклав контракт підрозділ EOS Defense Systems. Він передбачає постачання в Україну до ста своїх важких RWS, включаючи запасні частини та супутні послуги.

Постачання мають відбутися протягом 2023 та 2024 років. Однак за умови проведення демонстраційних випробувань у найближчі тижні та інших звичайних для військових контрактів умов.

RWS виготовляються в Австралії.

“При виконанні цього контракту EOS спиратиметься на мережу підтримки та ланцюжок поставок, що складається з більш ніж ста постачальників, розташованих в Австралії та інших країнах світу”, — зауважила компанія.

Системи дистанційного озброєння використовують деякі військові служби в Австралії, Північній Америці, Європі та Азії. Її можна інтегрувати в різні транспортні засоби та платформи. Система використовується для широкого спектра завдань, забезпечує повну бойову готовність, оскільки екіпаж керує системою, захищеною всередині транспортного засобу.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті