Акторка Кіра Найтлі записала аудіоверсію щоденника 12-річної дівчинки з Харкова

Аудіверсія книги "Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України" - щоденник 12-річної українки Єви Скалецької, озвучить англійська акторка і модель Кіра Найтлі. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на видання Bookseller.

25 жовтня у США та Британії вийшла книга "Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України" (You Don’t Know What War Is: The Diary of a Young Girl From Ukraine) – це щоденник 12-річної української дівчинки Єви Скалецької, який розповідає про її подорож із бабусею з охопленого війною Харкова до Дубліна.

Аудіоверсію книги озвучить англійська акторка і модель Кіра Найтлі. Аудіокнига позиціонується як "зворушливий і безпосередній досвід, який просвітлить читачів, молодих і старих".

"Ця книга справила на мене величезний вплив", – сказала Найтлі. - Це неймовірно важлива історія, яка є водночас потужною і глибоко зворушливою. Для мене велика честь бути частиною цієї публікації, розповідаючи надзвичайну історію натхнення та хоробрості Єви".

Як пише Bookseller, книгу Єви Скалецької уже порівнюють зі щоденником Анни Франк за її потужне розуміння того, що таке конфлікт очима дитини. Для публікації Bloomsbury співпрацювало з УВКБ ООН, Агентством ООН у справах біженців.

Окрім Британії та США, щоденник Єви вийде ще у 11 країнах світу. 

"24 лютого Єву розбудили звуки вибухів. Вона виросла та жила з бабусею у Харкові. Далі йдуть 12 днів в Україні, які назавжди змінюють її життя. Єва з бабусею спершу намагалися знайти безпечніше місце у рідному Харкові (їхню оселю пошкодило бомбардуванням), переховувалися у підвалі, а потім перебралися до Західної України. Звідти їх чекав нелегкий шлях через угорський кордон до центру біженців і зрештою — ірландський Дублін", – як повідомляє опис книги у видавництві Bloomsbury.

Щоденник опубліковано з ілюстраціями на обкладинці, натхненими українським народним мистецтвом Анастасії Стефурак, та картами Харкова, України та Європи ілюстраторки Ольги Штонди, переселенки з Харкова. Частину коштів від продажу книги видавництва передадуть організаціям, які допомагають українським біженцям.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті