Зимовий наступ путіна провалився - військовий оглядач BILD

Зимовий наступ російського диктатора путіна провалився. Про це заявив військовий оглядач BILD Юліан Рьопке, пише "BILD російською" 9 січня. 

"Відтоді, як російські сили почали наступ у Донецькій і Харківській областях, минуло вже три місяці. Поки що російським військовим не вдалося нічого домогтися, не рахуючи загибелі тисяч власних солдатів і втрати понад 400 одиниць бойової техніки. Росія так само далека від захоплення Куп'янська в Харківській області та Авдіївки в Донецькій області, як і в жовтні минулого року", - вважає оглядач.

Він зазначає, що на північ від Авдіївки російські солдати зав'язли біля невеличкого села Петрівське - українська армія утримує оборону там за допомогою дронів-камікадзе і бронетранспортерів Bradley. Кілька місяців на цій ділянці фронту не відбувається серйозних змін, тому росіяни поки що не можуть оточити Авдіївку. 

"На північ від Куп'янська, який українські війська звільнили восени 2022 року, російська армія застрягла біля села Синьківка. Тут танкові роти ЗС РФ одна за одною натикаються на мінні поля, втрачаючи техніку. З російськими солдатами тут насамперед борються за допомогою касетних боєприпасів і гранат, які скидаються з дронів", - пише також Рьопке. 

На його думку, залишається відкритим питання про те, як довго Україна зможе стримувати наступ російської армії і чи вистачить бійцям ЗСУ боєприпасів для цього. 

"За російськими атаками за участю тисяч солдатів у листопаді та грудні послідували більш дрібні зіткнення, які тривають протягом останнього тижня. Росії, очевидно, доведеться знову збирати резерви, перш ніж вона зможе вкотре перейти в наступ", - сказано також у повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що Україна готується до відновлення наступу Росії під Харковом.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті