Зернова угода залишається чинною незважаючи на заяви росії – ООН

"Зернова угода" не втратила чинності, попри заяви росії. Про це 31 жовтня заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс.

"Ми твердо дотримуємося думки, що Чорноморська зернова ініціатива залишається чинною, попри призупинення участі в ній росії", - заявив Гріффітс.

Також він наголосив, що росія не вийшла з угоди і не припинила дію договору, а лише "зупинила" свою участь на невизначений термін.

"Як результат цього, ми продовжуємо через цю ініціативу спрямовувати судна, що рухаються з України. Разом з Туреччиною, де це можливо, і з Україною – перевіряти ці судна", - додав Гріффітс.

Також він зазначив, що ООН спілкується з росією, щоб розв'язати порушені питання. Також він визнав, що чим швидше РФ повернеться до угоди, тим краще.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський запевнив, що Україна продовжить виконувати "зерновий договір".

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті