Зеленський вважає, що в 2024 році Крим і битва в Чорному морі стануть центром тяжіння війни

Президент Володимир Зеленський вважає, що в 2024 році Крим і пов'язана з ним битва в Чорному морі стануть центром тяжіння війни. Про це Зеленський заявив  в інтерв’ю The Economist, повідомляє "УП".

Як пише видання, Зеленський мало говорить про те, чого Україна може досягти у 2024 році, зазначаючи, що витік інформації перед контрнаступом минулого літа допоміг росії підготувати свою оборону. Але якщо він і хоче щось сказати, то це те, що Крим і пов'язана з ним битва в Чорному морі стануть центром тяжіння війни.

За словами Зеленського, ізоляція окупованого Криму і послаблення російського військового потенціалу там "надзвичайно важлива для нас, тому що це спосіб зменшити кількість атак із цього регіону".

Президент переконаний, що успішна операція стала б "прикладом для світу", а також мала б великий ефект всередині росії – втрата центрального елементу кремлівської пропаганди показала б, що "тисячі російських офіцерів загинули лише через амбіції Путіна".

Але Зеленський говорить, що швидкість будь-якого успіху залежатиме від військової допомоги, яку Україна отримає від західних партнерів. Він попросив надати Україні "Taurus" – крилату ракету німецького виробництва дальнього радіусу дії з можливістю вибуху глибоко всередині цілі. Це могло б дозволити Україні знищити Керченський міст, фактично ізолювавши Кримський півострів від росії, пише видання.

"Росія повинна знати, що для нас це військовий об'єкт", – підкреслив Зеленський.

За словами президента, його найближчим завданням у сухопутній війні буде "захистити схід, врятувати ці дуже важливі міста України, східні та південні, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв", а також захистити критично важливу інфраструктуру України.

Як повідомлялося, ЗСУ послаблюють здатність окупантів використовувати Крим як плацдарм і тил для операцій на півдні України. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті