Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти до 692 фізичних і юридичних осіб

Президент Володимир Зеленський своїми указами увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів до 438 фізичних осіб та 254 юридичних. Про це йдеться на сайті глави держави.

Ззгідно з указом №227/2023, Президент увів у дію рішення про застосування та внесення змін до персональних санкцій стосовно 351 фізичної особи — громадян російської федерації, зокрема науковців і підприємців, та 254 юридичних осіб, серед яких — товариства з обмеженою відповідальністю "Газпромнафта-цифрові рішення", "РТ-Інвест транспортні системи" та "Група компаній "Іннотех", акціонерні товариства "Ікс-Холдинг" і "Софтлайн трейд".

Указом №228/2023 Президент увів у дію рішення про застосування персональних санкцій до 87 фізичних осіб — громадян росії, білорусі та України.

Зокрема, санкції застосовані до доньки міністра оборони російської федерації, президентки федерації тріатлону рф Ксенії Шойгу, міністра спорту і туризму республіки білорусь Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллі Авербуха та гімнастки Світлани Хоркіної, українського підприємця Сергія Гаврильчука.

Кабміну разом з СБУ й Національним банком України доручено забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності персональних санкцій, Міністерству закордонних справ України — поінформувати про про застосування санкцій компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки й інших держав і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Контроль за виконанням відповідних рішень покладений на секретаря РНБО. Укази набувають чинності з дня їх опублікування.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті