Зеленський затвердив "транспортний безвіз" з ЄС

Президент України Володимир Зеленський затвердив угоду про так званий "транспортний безвіз" між Україною та Європейським союзом. Про це повідомляє Офіс президента.

Відповідний указ про затвердження угоди був підписаний Зеленським сьогодні, 16 вересня.

Таким чином Україна зробила важливий крок для інтеграції своєї економіки у європейську. Ця угода була підписана ще 29 червня у місті Ліон.

Документ скасовує обов'язкове отримання українськими перевізниками дозволів на перевезення в європейських країнах. Це своєю чергою значно полегшує експорт та дозволяє уникнути його зупинки.

Також ухвалена угода спрощує визнання водійських документів. Відтепер українським водіям в ЄС не потрібно мати міжнародне посвідчення.

"Транспортний безвіз" буде діяти протягом року з можливим продовженням.

Нагадаємо, 1 жовтня Україна укладе "митний безвіз" з ЄС.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті