Європарламент продовжив на рік режим вільної торгівлі з Україною та Молдовою

Парламент ЄС продовжив ще на рік режим безмитної торгівлі з Україною та Молдовою. За призупинення імпортних мит і квот на експорт української сільгосппродукції до країн Євросоюзу проголосувала більшість депутатів, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

Пільговий режим торгівлі триватиме до 5 червня 2025 року.

Зазначається, що в законі є й нові умови: він надає Єврокомісії повноваження вживати екстрених заходів у разі значних збоїв на ринку ЄС через український імпорт, включно з надзвичайним обмеженням для "особливо чутливої" сільгосппродукції: м'яса птиці, яєць і цукру. Якщо їхній імпорт перевищить середні обсяги 2022 і 2023 років, мита будуть знову введені.

У повідомленні нагадується, що після введення безмитної торгівлі в сусідніх з Україною країнах проходять протести проти доступу української сільгосппродукції на місцеві ринки. Єврокомісія запровадила тимчасові екстрені заходи щодо обмеження ввезення і виплатила цим країнам компенсації. 

Як повідомлялося, посли ЄС затвердили 5 млрд євро військової допомоги для України.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті