Європарламент продовжив на рік режим вільної торгівлі з Україною та Молдовою

Парламент ЄС продовжив ще на рік режим безмитної торгівлі з Україною та Молдовою. За призупинення імпортних мит і квот на експорт української сільгосппродукції до країн Євросоюзу проголосувала більшість депутатів, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

Пільговий режим торгівлі триватиме до 5 червня 2025 року.

Зазначається, що в законі є й нові умови: він надає Єврокомісії повноваження вживати екстрених заходів у разі значних збоїв на ринку ЄС через український імпорт, включно з надзвичайним обмеженням для "особливо чутливої" сільгосппродукції: м'яса птиці, яєць і цукру. Якщо їхній імпорт перевищить середні обсяги 2022 і 2023 років, мита будуть знову введені.

У повідомленні нагадується, що після введення безмитної торгівлі в сусідніх з Україною країнах проходять протести проти доступу української сільгосппродукції на місцеві ринки. Єврокомісія запровадила тимчасові екстрені заходи щодо обмеження ввезення і виплатила цим країнам компенсації. 

Як повідомлялося, посли ЄС затвердили 5 млрд євро військової допомоги для України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті