Зеленський і прем'єр-міністерка Данії обговорили в Києві новий пакет оборонної допомоги

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен обговорили в Києві новий, 12 пакет підтримки у сфері оборони 6 вересня. Про це Зеленський розповів на пресконференції після зустрічі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У Данії триває тренування наших українських пілотів для F-16. В українських військових завдання - якнайшвидше підготувати необхідну інфраструктуру в нашій країні. І це одне з ключових завдань, які мають наразі виконати сили оборони, – сказав Зеленський. – Обговорюємо розширення наших можливостей тренування, прискорення реальної інтеграції сучасних винищувачів у захист країни. …У нас є домовленості про локалізацію виробництв машин розмінування. Я сьогодні теж порушував це питання з прем'єр-міністром Данії. Може, ми зможемо попрацювати в цьому напрямі і з данськими компаніями".

Зеленський зазначив, що Україна запрошує Данію і данські компанії взяти участь у Форумі оборонних індустрій, "який ми готуємо на цю осінь".

Раніше повідомлялось, що з неоголошеним візитом до Києва прибула прем'єр-міністерка Данії.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті