Затримано військовослужбовця-зрадника, який допомагав окупантам у репресіях проти українців у Херсоні

Працівники Держбюро розслідувань (ДБР) у взаємодії із СБУ затримали військовослужбовця з Херсону, який під час тимчасової окупації міста працював на загарбників. Про це повідомляє ДБР.

"Працівники ДБР у взаємодії із СБУ затримали військовослужбовця з Херсону, який під час тимчасової окупації міста працював на загарбників. Йому повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Встановлено, що у липні 2022 року окупаційна адміністрація призначила фігуранта «оперуповноваженим оперативного відділу» у захопленій «Північній виправній колонії №90». Він допомагав окупантам незаконно утримувати херсонців та тиснути на них". - йдеться  у повідомленні.

Після звільнення Херсону колаборант намагався переховуватися, проте був затриманий правоохоронцями.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта вилучені мобільний телефон, який він використовував для зв’язку з окупантами, 626 тисяч гривень та 5 тисяч доларів США готівкою.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті