Затримано мешканця Дружківки з російським паспортом, який відстежував місця дислокації ЗСУ та передавав геомітки окупантам

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю м. Дружківки у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 19 серпня.

"За даними слідства, у 2014 році мешканець м. Дружківки переїхав до м. Ярославль та, не відмовившись від громадянства України, отримав громадянство РФ", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в подальшому під час проходження строкової служби у лавах збройних сил держави-агресора чоловік отримав спеціальність механіка-водія бойових машин повітряно-десантних військ.

Підкреслюється, що у 2020 році чоловік використав російський паспорт для виїзду за кордон та повернувся до України, а у серпні 2022 року, підтримавши загарбницьку політику РФ з військового вторгнення в Україну, став служити окупантам.

"Підозрюваний передавав ворогу через месенджер скріншоти Google Maps з відміченими геолокаціями місць знаходження військовослужбовців, техніки та складів з боєприпасами Збройних Сил України, розташованих на території м. Дружківки та Покровського району Донецької області", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Раніше повідомлялось, що так званого "міністра освіти Маріуполя" й чотирьох директорів шкіл міста підозрюють у державній зраді.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті