Євросоюз зібрався запровадити додаткові санкції до ПВК "Вагнер" - ЗМІ

Європейський Союз може запровадити додаткові обмежувальні заходи щодо приватної військової компанії "Вагнер" у межах десятого пакету санкцій. Про це повідомляє "Інперфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg 13 лютого. 

"ЄС може посилити санкції проти російської групи найманців Вагнера", - йдеться в повідомленні.

За словами джерел Bloomberg, на запровадженні санкцій проти групи наполягає Франція, вимагаючи внести до чорного списку значну кількість фізичних осіб та організацій, пов'язаних із ПВК "Вагнер".

За оцінками Bloomberg, ПВК "Вагнер" контролює майже 50 тис. військових в Україні, а також присутня у країнах Центральної Африки та в регіоні Сахель.

Як зазначається, значні зусилля нового пакету будуть спрямовані на запобігання спробам обійти санкції та блокування тих, хто намагається це зробити.

Нові санкції ЄС мають намір ухвалити до роковин початку вторгнення РФ в Україну.

Євросоюз у грудні 2021 року запровадив санкції проти восьми фізичних та трьох юридичних осіб із росії, пов'язаних із приватною військовою групою "Вагнера". Рада ЄС стверджувала, що група "Вагнера" вербувала, навчала та відправляла приватних військових оперативників до зон конфліктів у всьому світі.

Нагадаємо, швейцарський банк Credit Suisse заморозив російські активи майже на 19 млрд. доларів. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті