Єврокомісія найближчими днями введе мито на зерно з РФ і Білорусі - Financial Times

Єврокомісія найближчими днями запровадить мито на зерно з РФ і Білорусі в розмірі €95 за тонну. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время" з посиланням на газету Financial Times.

Зазначається, що аналогічний збір ЄС встановить на олійні культури і продукти їх переробки.

Пропозиція з'явилася на тлі невдоволення фермерів, які виступають за заборону імпорту в країну і транзиту в ЄС продовольчих товарів з РФ і Білорусі. Співрозмовники газети кажуть, що введення мита призведе до збільшення цін на 50% на зерно і зниження попиту на нього.

Зазначається також, що на відміну від санкцій, введення мит не вимагатиме від країн ЄС одностайного рішення, а також дасть змогу зберегти транзит через Єврозону в країни Африки та Азії.

Як повідомлялося, Єврокомісія готова обмежити імпорт дешевого зерна з РФ та Білорусі в ЄС, але проти накладення санкцій на агропродовольчу продукцію.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті