Авто з російськими номерами мають покинути Фінляндію не пізніше 15 березня. А пункти пропуску на кордоні з РФ закриті  

Автомобілі, зареєстровані в Росії, які перебувають у Фінляндії, мають бути вивезені з території Європейського союзу не пізніше 15 березня 2024 року. Про це йдеться в повідомленні Митної служби Фінляндії.

Виняток становлять автомобілі, що належать студентам або особам, які працюють у Фінляндії за чинним трудовим договором. Такі автомобілі все ще можуть залишатися у Фінляндії на певних умовах. 

"Починаючи з суботи, водії автомобілів з російською реєстрацією повинні будуть довести контрольним органам своє право на використання автомобілів у Фінляндії. Ці документи рекомендується мати при собі для того, щоб можна було за необхідності довести своє право на використання автомобіля з російськими номерними знаками. Право на легальне використання автомобіля неможливо визначити за номерними знаками", - попередив росіян директор Контрольно-правоохоронного департаменту Митниці Фінляндії Самі Ракшит.   

Ситуацію для громадян країни-агресора ускладнює той факт, що наразі виїзд із Фінляндії через фінляндсько-російський кордон неможливий, оскільки пункти пропуску закриті до 14 квітня 2024 року. Власники автомобілів самі несуть відповідальність за рішення, що стосуються вивезення їхніх транспортних засобів з території ЄС.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті