Авто з російськими номерами мають покинути Фінляндію не пізніше 15 березня. А пункти пропуску на кордоні з РФ закриті  

Автомобілі, зареєстровані в Росії, які перебувають у Фінляндії, мають бути вивезені з території Європейського союзу не пізніше 15 березня 2024 року. Про це йдеться в повідомленні Митної служби Фінляндії.

Виняток становлять автомобілі, що належать студентам або особам, які працюють у Фінляндії за чинним трудовим договором. Такі автомобілі все ще можуть залишатися у Фінляндії на певних умовах. 

"Починаючи з суботи, водії автомобілів з російською реєстрацією повинні будуть довести контрольним органам своє право на використання автомобілів у Фінляндії. Ці документи рекомендується мати при собі для того, щоб можна було за необхідності довести своє право на використання автомобіля з російськими номерними знаками. Право на легальне використання автомобіля неможливо визначити за номерними знаками", - попередив росіян директор Контрольно-правоохоронного департаменту Митниці Фінляндії Самі Ракшит.   

Ситуацію для громадян країни-агресора ускладнює той факт, що наразі виїзд із Фінляндії через фінляндсько-російський кордон неможливий, оскільки пункти пропуску закриті до 14 квітня 2024 року. Власники автомобілів самі несуть відповідальність за рішення, що стосуються вивезення їхніх транспортних засобів з території ЄС.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті