Японія і В'єтнам мають намір посилити військове співробітництво через загрози Китаю 

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда і президент В'єтнаму Во Ван Тхуонг у понеділок узгодили зміцнення співробітництва між двома країнами в галузі морської безпеки в умовах військової активності Китаю, яка зростає в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Про це повідомляє видання Kyodo, - пише NV.

Під час переговорів Кісіда і Тхуонг підтвердили, що продовжуватимуть готуватися до успіху спеціального саміту за участю лідерів АСЕАН, який Японія прийме наступного місяця, щоб відзначити 50-річчя їхньої дружби і співпраці.

Кісіда і Тхуонг також підтвердили свою прихильність розширенню двостороннього співробітництва з різних питань, включно з економікою та культурними обмінами.

Японія намагається скористатися економічним зростанням в Азії, зміцнюючи зв'язки з країнами, що розвиваються, такими як В'єтнам та інші члени АСЕАН, в той час як він намагається протистояти зміцненню впливу Китаю в регіоні.

В'єтнам разом з іншими країнами-членами Асоціації країн Південно-Східної Азії має територіальні претензії до Пекіна в стратегічно важливому Південно-Китайському морі. Китай претендує на значну частину цього регіону, де проходять одні з найжвавіших морських шляхів у світі.

Між Японією та Китаєм також виникають суперечності щодо контрольованих Токіо островів Сенкаку, на які претендує Пекін. Кораблі китайської прибережної охорони неодноразово заходили в японські територіальні води навколо безлюдних островів, які в Пекіні називаються Дяоюйдаой.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті