Влада Татарстану, що "шефствує" над Лисичанськом, "нарахувала" в окупованому місті 37 тисяч осіб

Окупаційна влада заявила, що в Лисичанську зараз у них на обліку зареєстровано 37 тисяч жителів - тоді як на момент окупації проживало близько 7-9 тисяч. Цифру в 37 тисяч озвучив віцепрем'єр Татарстану Євген Варакін в інтерв'ю росЗМІ, опублікованому 29 листопада

"На момент, коли ми зайшли в Лисичанськ, населення міста становило 7-9 тисяч осіб, це в липні минулого року. А зараз у нас на обліку 37 тисяч осіб", - сказав Варакін.

Уточнюється, що Татарстан призначений російською владою "регіоном-шефом" окупованих Лисичанська і Рубіжного, і сам Варакін проживає в Лисичанську вже майже півтора року.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Сєвєродонецьку мешкає 8-10 тисяч жителів, у Лисичанську приблизно стільки ж, а загалом у Сєвєродонецькому районі, до складу якого входять найбільші окуповані міста цієї частини області - Лисичанськ та Рубіжне, - близько 40 тисяч. Яким чином Варакін нарахував у Лисичанську 37 тисяч місцевих жителів, невідомо.

Сам він свою "статистику" пояснив так: "Це видно за кількістю машин, за кількістю людей на вулицях. І лікарі нам підтверджують це за кількістю людей, які звертаються по медичну допомогу". 

Щодо того, звідки взялися ці люди, представник окупантів уточнив, що це нібито ті місцеві жителі, які після повномасштабного вторгнення виїхали до РФ. "Ті, хто поїхав на нашу сторону, потихеньку почали повертатися", - сказав Варакін. 

Раніше в мережі показали розбиті обстрілами будинки в околицях окупованого Лисичанська Луганської області

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті