Верещук: "Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон та легалізуватися"

Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон та легалізуватися. Про це заявила віцепремʼєр-міністр України Ірина Верещук на спеціальній нараді, учасники якої обговорили механізми протидії легалізації колаборантів за кордоном, - повідомляє 12 січня у Телеграм Мінреінтеграції.

Зазначається, що у нараді взяли участь посадовці Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Меджлісу кримськотатарського народу, Нацполіції, Державної міграційної служби та СБУ.

"Увагу зосередили на протидії легалізації за кордоном громадян України, які проживали на ТОТ і вчиняли злочини проти української державності. З метою завчасного реагування на подібні спроби учасники наради домовилися посилити обмін інформацією між зацікавленими органами для скоординованої роботи в зазначеному напрямі", - йдеться у повідомленні.

Також було запропоновано створити робочу групу, яка працюватиме над удосконаленням законодавства в частині кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність. Зокрема, над питанням чіткого розмежування кваліфікації дій, які можуть мати ознаки колабораційної діяльності або пособництва державі-агресору.

"Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон та легалізуватися, використовуючи українські документи. Маємо всіляко цьому завадити. Тому закликаю присутніх представників силового блоку та державних установ налагодити чітку комунікацію між відповідальними відомствами для завчасного виявлення таких випадків і належного реагування", – зазначила Ірина Верещук.

Як повідомлялося, СБУ затримала чиновницю-зрадницю з Херсона. Намагалася зникнути в Польщі.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті