Великобританія надішле Україні боєприпаси на суму 250 млн фунтів - ЗМІ

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак сьогодні, 19 грудня, візьме участь у зустрічі країн, що входять до Об'єднаного експедиційного корпусу (JEF), присвяченої протидії російській загрозі у Північному та Балтійському регіонах, - пише ВВС.News.

JEF об'єднує десять країн-однодумців, які поділяють відданість демократії, правам людини та верховенству закону, а також довгу історію спільних військових операцій.

Видання зазначило, що Британський прем'єр закликає лідерів JEF підтримувати чи підвищити нинішній рівень підтримки України у 2023 році.

"Великобританія оголосить, що наступного року поставить Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів на суму 250 млн фунтів стерлінгів. Великобританія вже є провідним європейським постачальником озброєнь Україні, включаючи реактивні системи залпового вогню та надані нещодавно Києву нещодавно 125 зенітних зброї. 100 тис. боєприпасів", - пише видання.

На зустрічі JEF у Ризі, у якій беруть участь лідери Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Норвегії та Великобританії, також виступить президент України Володимир Зеленський.

Учасники зустрічі обговорять, зокрема, необхідність зміцнення протиповітряної оборони України.

Також очікується, що вони активізують співпрацю між країнами JEF, зокрема обмін розвідданими, та посилять захист від гібридних загроз критично важливій національній інфраструктурі.

Крім того, вони також обговорять підтримку Фінляндії та Швеції перед їх вступом до НАТО та розширення спільних навчань для подальшого зміцнення альянсу JEF.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті