ВАКС залишив ексголову Верховного суду Князєва під вартою ще на два місяці

У Вищому антикорупційному суді 11 липня, розглядали клопотання про продовження строків тримання під вартою ексголові Верховного суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Князєв залишиться в СІЗО до 8 вересня 2023 року, повідомляє "Суспільне"

Водночас суд залишив можливість внесення застави у 75 млн грн

На продовженні терміну арешту наполягали прокурори.

"Перший ризик — переховування від органів досудового розслідування. Цей головний ризик не змінився. Корупційний злочин, який інкримінується Князєву, відноситься до особливо тяжких", — зазначив на засіданні прокурор Олександр Омельченко. Він сказав, що Князєв може виїхати за кордон і має два паспорти для виїзду.

"Прошу суд задовольнити клопотання про продовження строку тримання під вартою щодо Всеволода Князєва строком на 60 днів і визначити альтернативний розмір застави 75 млн гривень", — заявив прокурор Олександр Омельченко.

Суд задовольнив клопотання сторони звинувачення про продовження строку тримання під вартою Князєва. Він залишатиметься у Київському СІЗО на 60 діб до 8 вересня 2023 року з можливістю внесення застави 75 мільйонів гривень.

Так само ВАКС продовжив запобіжний захід імовірному співучаснику Князєва Олегу Горецькому — утримання під вартою до 7 вересня із можливістю внесення застави у 80 млн грн.

Нагадаємо, правоохоронці затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва, який попався на хабарі у 2,7 мільйона доларів.

Судді Верховного суду висловили недовіру голові суду Всеволоду Князєву, якого затримали на хабарі. 18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання САП про арешт Князєва.

 

 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті