"Вагнерівця", який попросив притулку в Норвегії, затримали під час спроби втекти назад у РФ

Колишній командир одного з відділень російської ПВК "Вагнер" Андрій Медведєв, який втік до Норвегії і просив там притулок, затриманий норвезькою поліцією при спробі нелегального перетину кордону з РФ. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Barents Observer.

Зазначається, що чоловіка затримали в п'ятницю ввечері в селі Гренсе Якобсельв на кордоні з росією, коли він у темряві намагався перетнути кордон і потрапити на Кольський півострів.

"Ми можемо підтвердити, що чоловіка затримано", — сказав оперативний командир поліції Фіннмарка Мартін Марум.

Перетин сухопутного кордону в цій місцевості є незаконним.

Спроба перетину кордону відбулася всього через кілька годин після того, як Медведєв накоротко зустрівся з журналістом Barents Observer в центрі міста Кіркенес. 27-річний колишній боєць Групи Вагнера сказав, що має намір перетнути кордон і що він шукає когось, хто міг би його підвезти.

Як пише видання, «він виглядав схвильованим, але водночас спокійним і рішучим». Медведєв пояснив, що вірить у те, що незабаром його екстрадують в Україну, і що повернення до росії є безпечнішою альтернативою.

Невдовзі після розмови йому, очевидно, вдалося дістатися до Гренсе Якобсельва, що за 50 км від Кіркенеса. У цьому місці Норвегію і росію розділяє лише невелика мілка річка, пише видання.

Незрозуміло, як Медведєв дістався до цієї місцевості. Громадський транспорт до прикордонної річки не ходить.

Нагадаємо, Медведєв незаконно перетнув кордон, запросив політичного притулку в Норвегії та заявив, що готовий давати свідчення проти ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Як повідомлялося, США депортує росіян, що втекли від мобілізації. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті