В Україні відбувся показ фільму Шона Пенна Superpower про війну росії проти України

В Україні відбувся показ фільму Шона Пенна Superpower про війну росії проти України. Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив у Телеграм.

"Побував на показі фільму Шона Пенна Superpower разом з багатьма колегами, в тому числі речником Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом. Superpower – фільм про Україну, українців та їхнього лідера. Дуже зворушлива історія особистого сприйняття Шоном Пенном і України, і війни в Україні", - зазначив Ткаченко.

Пенн почав знімати фільм ще до війни і застав перші її дні безпосередньо в Києві, де встиг поспілкуватися з Президентом Володимиром Зеленським.

"В усьому фільмі прослідковується надзвичайна любов, повага і захоплення тим, якими є українці: як вони протистоять агресії, як вони можуть об'єднуватися. Так само – про відповідне ставлення до агресора: в короткій промові перед фільмом Шон сказав, що якщо хтось буде знімати прем’єру на відео, що звісно заборонено – той буде визнаний російським шпигуном".

Ткаченко подякував Пенну і зазначив, що йому фільм надзвичайно сподобався. "Фактично це одна з прем'єр фінальної версії стрічки. Сподіваюсь на успішний прокат фільму країнами світу", - зазначив міністр.

"Фільм надзвичайно надихає, тому що сам Шон Пенн, як один із найголовніших адвокатів України, теж надихає своїм ставленням та баченням того, що він зумів зрозуміти і побачити в Україні і що намагається передати всьому світу", - підкреслив Ткаченко.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті