Фільм про евакуацію дітей-сиріт з України отримав перемогу на кінофестивалі Lulea International Film Festival у Швеції

Документальний фільм про евакуацію дітей-сиріт з України «Save Generation UА» отримав перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі Lulea International Film Festival у Швеції. Про це Укрінформу повідомили в Благодійному фонді Руслана Шостака, який займався евакуацією та опікується евакуйованими дітьми та особами, що їх супроводжують під час їхнього перебування в Туреччині.

«Save Generation UA» – це не лише фільм, а віддзеркалення найтепліших людських почуттів, це історія про найбільшу евакуацію українських дітей-сиріт під час війни. Документальні фільми про дітей-сиріт в Україні не лише розкривають їхні історії, а й стають могутнім мегафоном, який привертає увагу міжнародного співтовариства до невідкладної потреби у захисті та підтримці таких дітей», – відзначила директорка Благодійного фонду Руслана Шостака Наталя Масло.

Фільм «Save Generation UА», створений Благодійним фондом Руслана Шостака, здобув перше місце в номінації «Найкращий короткометражний документальний фільм» (Best Short Documentary).

Lulea International Film Festival – це щомісячна та щорічна престижна кіноподія, яка проходить у Швеції шостий рік поспіль в місті Лулео та збирає найкращі творіння кінематографії з усього світу. Мета кіноподії – популяризувати короткометражні, повнометражні та документальні фільми з усього світу та заохочувати до їхнього створення.

Як повідомлялося, раніше український документальний фільм «Save Generation Ua» здобув перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі у Стамбулі Іstanbul International Spring Film Festival.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті