У США вважають, що "немає причин для ще більшої ескалації війни в Україні"

Немає причин для ще більшої ескалації війни в Україні. Про це заявив 4 листопада в інтерв'ю «Голосу Америки» координатор із стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

«Втішно чути, що Росія каже, що вона не зацікавлена ​​в обміні ядерними ударами. Ми сподіваємося, що вони насправді так вважають, бо ми згодні з тим, що ядерна війна не має статися. Її точно не можна виграти», – сказав Кірбі.

За його словами, "немає причин для ще більшої ескалації війни в Україні".

"Занадто багато українців уже вбито. Занадто багато поранених, надто багато людей залишили свої будинки і змушені стати біженцями за межами своєї рідної країни", - зазначив Кірбі.

Він вважає, що «ця війна могла б закінчитися вже сьогодні, якби Путін ухвалив правильне рішення».

«На мою думку, ми маємо дивитися на те, що насправді відбувається на полі бою. А там ми спостерігаємо, що російські сили продовжують спроби утримати окуповані українські землі на Донбасі та на півдні [України]. Росіяни продовжують поповнювати свій резерв, вони вже мобілізували понад 300 тисяч резервістів. Росія провела фіктивний референдум, щоб спробувати політично анексувати територію, яку вони не можуть утримати за допомогою військової сили, і тепер вони запровадили там військовий стан. Вони просять у Ірану та Північної Кореї додаткові озброєння, – зазначив Кірбі. – Тому ми їх оцінюємо за тим, що вони роблять, а не за тим, що вони говорять».

На думку Кірбі, Росія демонструє всі ознаки того, що вона хоче продовжувати цю війну і вбивати ні в чому невинних українців. І тому США мають зробити все, що в наших силах, та допомогти українцям захиститися від цих погроз».

Кірбі вважає, що якщо росія, коли вона говорить про небезпеки ядерної війни, справді так думає, то це гарний знак.

«Але ми всі бачили, як росіяни спочатку щось говорять, а потім у майбутньому роблять зовсім протилежне», – сказав Кірбі. Саме тому, за його словами, США «продовжуватимуть уважно стежити за розвитком ситуації».

Він також додав, що «США поки не збираються відправляти американські танки в Україну, але 4 листопада Пентагон оголосив про виділення додаткових грошей для того, щоб допомогти Україні переобладнати, відремонтувати та довести до бойової готовності танки Т-72, ​​оскільки українські військові знають, як їх використовувати та експлуатувати».

Кірбі також зазначив, що «США дуже тісно працюють з Україною, і практично щодня обговорюють стан українських сил, те, що їм потрібно на даний момент, і що можуть зробити США, щоб забезпечити ці потреби».

За його словами, зараз велика увага приділяється протиповітряній обороні України. США постачають кошти ППО Україні від початку війни. «Ми продовжуємо обговорювати – які ще ефективніші системи ми можемо поставити, щоб допомогти українцям збивати безпілотники та крилаті ракети, які російські війська продовжують використовувати проти громадянської інфраструктури України», – сказав Кірбі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті