В росії більше не буде перегонів "Формули-1"

Гран-прі росії "Формули-1" не повернеться до календаря автомобільних перегонів. Про це заявив Президент "Формули-1" Стефано Доменікалі в інтерв'ю Sport Bild, пише "Економічна правда" 19 серпня.

"Я завжди кажу, що ніколи не варто говорити "ніколи", але в цьому випадку я можу пообіцяти: ми більше не будемо з ними вести переговори. Там більше не буде перегонів", – підкреслив Доменікалі.

Зазначається, що РФ хотіла провести Гран-прі в Санкт-Петербурзі з 2023 року, але цьогорічну гонку в Сочі скасували після того, як росія вторглася в Україну, і контракт з РФ було розірвано.

За словами керівника "Формули-1", це рішення лишається чинним.

Він підкреслив, що Гран-прі у росії має серйозне фінансування, "але є речі, які не підлягають обговоренню".

Уточнюється, що "Формула-1" анулювала всі законні способи перегляду змагань у росії через напад РФ на Україну.

Крім того, "Формула-1" оголосила, що розірвала контракт з організатором Гран-прі росії – компанією-промоутером "Росгонки".

Підкреслюється також, що американська гоночна команда Haas F1 Team оголосила про розірвання спонсорського контракту з російською компанією "Уралкалій" олігарха Дмитра Мазепіна. Його син, гонщик Микита Мазепін, більше не виступатиме за Haas.

Раніше повідомлялось, що спортсменів-п’ятиборців з РФ та Білорусі відсторонили від участі в міжнародних змаганнях.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті