До звільненого Ізюму приїдуть експерти та жандарми із Франції, що працювали у Бучі та Ірпіні

В місто Ізюм для фіксування воєнних злочинів РФ вирушить команда слідчих, експертів та жандармів із Франції, які працювали у Бучі та Ірпені Київської області. Про це розповів генпрокурор Андрій Костін, - повідомляє "Суспільне".

"В перший день, коли ми отримали свідчення про масові поховання в районі міста Ізюм, я отримав дзвінок від посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, який запропонував ще раз направити слідчих та жандармів та експертів Франції, які вже працювали в Київській області. Ми очікуємо їх прибуття наступного тижня", — повідомив Андрій Костін.

За його словами, експертів Atrocity Crimes Advisory Group — міжнародної консультативної групи, що допомагає з розслідуванням воєнних злочинів РФ в Україні, просять відкрити офіс й у Харкові. Нині вони працюють на Київщині.

"Ми вже провели переговори, щоб вони відкрили представництва в Харкові, Дніпрі, Одесі, щоб бути ближчими до місць подій, де потрібна їхня допомога", — сказав генпрокурор Андрій Костін.

24 вересня Ізюм Харківської області відвідали дипломати понад 20 країн.

Як повідомлялося, в Ізюмському районі Харківської області вже знайшли чотири місця масових поховань людей.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті