До звільненого Ізюму приїдуть експерти та жандарми із Франції, що працювали у Бучі та Ірпіні

В місто Ізюм для фіксування воєнних злочинів РФ вирушить команда слідчих, експертів та жандармів із Франції, які працювали у Бучі та Ірпені Київської області. Про це розповів генпрокурор Андрій Костін, - повідомляє "Суспільне".

"В перший день, коли ми отримали свідчення про масові поховання в районі міста Ізюм, я отримав дзвінок від посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, який запропонував ще раз направити слідчих та жандармів та експертів Франції, які вже працювали в Київській області. Ми очікуємо їх прибуття наступного тижня", — повідомив Андрій Костін.

За його словами, експертів Atrocity Crimes Advisory Group — міжнародної консультативної групи, що допомагає з розслідуванням воєнних злочинів РФ в Україні, просять відкрити офіс й у Харкові. Нині вони працюють на Київщині.

"Ми вже провели переговори, щоб вони відкрили представництва в Харкові, Дніпрі, Одесі, щоб бути ближчими до місць подій, де потрібна їхня допомога", — сказав генпрокурор Андрій Костін.

24 вересня Ізюм Харківської області відвідали дипломати понад 20 країн.

Як повідомлялося, в Ізюмському районі Харківської області вже знайшли чотири місця масових поховань людей.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті