Уряд Франції очолив наймолодший прем'єр-міністр в історії країни. Він відкритий гомосексуал

Главою уряду Франції, як офіційно заявляє Єлисейський палац, став 34-річний Габріель Атталь, який раніше обіймав посаду міністра освіти країни. Про це повідомляє Телеграм-канал "BILD на русском".

Крім того, що Атталь - наймолодший прем'єр-міністр Франції, він також і перший відкритий гомосексуал на цій посаді. 

Очікується, що найближчим часом Атталь зробить перестановки в кабінеті міністрів. Він обійняв посаду глави уряду після того, як цю посаду залишила 62-річна Елізабет Борн. Час її роботи ознаменувався вкрай непопулярною пенсійною реформою і спірним імміграційним законом. Опозиція звинувачувала Борн у тому, що вона часто використовує статті Конституції для того, щоб уникнути парламентських дебатів. 

Незважаючи на це, президент Франції Еммануель Макрон "від щирого серця" подякував Борн за "зразкову роботу". Французькі ЗМІ пишуть, що Борн хотіла залишитися на своїй посаді до закінчення повноважень, однак Макрон вирішив оновити уряд після пенсійної реформи.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті