В ОПУ заявили, що Україна не причетна до вибухів на військовому літовищі у Криму

В Офісі президента України заперечують причетність Києва до вибухів на військовому аеродромі "Саки" у Новофедорівці в окупованому Криму. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі опозиційного російського телеканалу "Дощ".

"Звичайно, ні. Ми тут до чого? Це, можливо, компенсаторні механізми неефективного управління всередині збройних сил російської федерації», - сказав Подоляк, відповідаючи на запитання, чи бере Київ відповідальність за ці вибухи.

За його словами, причини цих вибухів могли бути будь-якими — від детонації боєприпасів, про яку каже міноборони росії, до «головотяпства» у російській армії.

«Чи може це бути хтось із партизанського руху, який набирає обертів? Звичайно, тому що люди, які жили в окупації, розуміють, що час окупації закінчується і потрібно виявляти свою позицію. Це відбувається тому, що повернення (захопленого Криму) має бути», - сказав Подоляк.

Раніше в Міноборони України прокоментували вибухи на аеродромі в Криму та нагадали про "заборону палити".

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті