В ОП розповіли про терміни прибуття танків до України

Керівництво країни має конкретні встановлені дати, коли ВСУ знадобляться західні танки, і до цих дат надійде в Україну військова допомога від союзників. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону 30 січня. 

"У нас є конкретні дати, коли нам потрібні ці танки, і вони до цих дат будуть у нас", - заявив він.

Подоляк наголосив, що Україна отримає все, що потрібно в повному обсязі, у той момент, коли озброєння знадобиться ЗСУ.

"До моменту початку певних дій, в яких будуть приймати участь сформовані нові танкові штурмові бригади, ми будемо постійно читати, що ті чи інші партнери нам "дадуть зброю в 2030 році", бо з приходом Герасімова гібридний компонент російської "СВО" тільки підвищився... Тому давайте так: ми отримаємо все, що нам потрібно в тому обсязі, в якому потрібно, в той момент, коли це буде потрібно ЗСУ", - розповів він.

За його словами, ВСУ має певні танкові можливості, крім тих, які нададуть партнери.

"Але все буде в рамках логістичних домовленостей, які наразі обговорюються", - додав він.

Подоляк назвав чутками інформацію, що для України будуватимуть нові танки.

"І оці всі чутки про те, що для України будуть будувати нові танки, це трошки не так.... Тому що партнери так само розуміють, на якому етапі ми знаходимось і які нам інструменти будуть потрібні цієї зими чи в середині весни. Тому ми будемо все це мати безпосередньо тоді, коли це буде потрібно", - додав він.

Нагадаємо, 30 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що Данія готова до приєднання до "танкової коаліції". 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті