В окупованому Донецьку під час обстрілу загинула дочка пропагандистки "ДНР" - "депутатка парламенту ДНР" Марія Пирогова (ВІДЕО)

В окупованому Донецьку у вівторок, 6 грудня, під час обстрілу загинула "депутатка" так званої "народної ради ДНР" Марія Пирогова. Про це повідомляють сепаратистські та російські ЗМІ.

Повідомляється, що тіло Пирогової упізнали родичі. Нагадаємо, що Марія потрапила до "парламенту" фейкової республіки у 2018 році. Але куди більш відомою Марію робило те, що вона є дочкою пропагандистки "ДНР" Майї Пирогової.

Нагадаємо, що Майя Пирогова – мешканка Донецька, яка у 2014 році влаштувалася у так зване "міністерство інформації ДНР". До початку російсько-української війни Пирогова встигла отримати судовий вирок у 2005 році – за підробку та збут фіктивних печаток, документів та бланків. 2018 року суд Чернівців заочно засудив її до 10 років позбавлення волі за терористичну діяльність.

Вже у 2021 році Пирогову спробували ввести до складу "делегації ДНР" у Тристоронній Контактній групі як "громадський експерт". Однак фактично це було зроблено, щоб блокувати роботу ТКГ, а згодом "викинути" з Мінського процесу переселенців з української сторони.

Нагадаємо, що 6 грудня під обстріл потрапили центр окупованого Донецька та низка районів Макіївки.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті