У Києві перейменували 95 вулиць, пов'язаних із радянським минулим

Київська міська рада ухвалила перейменування 95 вулиць, провулків та площ у місті, пов'язаних із росією або із радянським минулим. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі 25 серпня. 

"Друзі! Сьогодні Київрада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Нові назви, ініційовані та підтримані громадськістю під час рейтингового голосування, мають увіковічнити пам’ять про визначні історичні події України, а також про відомих діячів і Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. Зокрема, і в сучасній російсько-українській війні.

Це важливий крок до того, щоб зменшити брехливі маніпуляції і вплив російського агресора на трактування нашої історії", - написав Віталій Кличко. 

Зокрема, вулиця Маршала Малиновського отримала ім'я Героїв Полку Азов. Вулиця Карла Маркса стала Гуцульською, а Пітерська - Лондонською. 

Як повідомлялося раніше, вулицю із посольством РФ у Празі перейменували на честь українських героїв

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті