Українські військові досягли тактичних успіхів у Донецькій та Запорізькій областях – ISW

Збройні сили України досягли певних тактичних успіхів на двох напрямках фронту. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Українські сили проводили локальні наземні атаки і, за повідомленнями, досягли обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької області та східній частині Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що геолокаційні кадри, опубліковані 4 червня, показують, що механізовані українські війська досягли обмеженого просування на північний схід від Рівнопілля.

ISW посилається на повідомлення низки російських "військових блогерів", які повідомили про звільнення Новодарівки (14 км на північний захід від Великої Новосілки) і Нескучного (2 км на північний захід від Великої Новосілки). Також є припущення, що російські війська втратили свої позиції в Левадному, розташованому на північномузаході від Новодарівки.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті