Українські рятувальники обстежили 224 зруйновані будівлі в Туреччині та розібрали 94 завали

Український зведений загін рятувальників від початку пошукових робіт у Туреччині в районах землетрусу обстежив 224 зруйновані будівлі, розібрав 94 завали, надав медичну допомогу 4 постраждалим, деблокував тіла 12 загиблих. Про це у Телеграм  повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) 12 лютого.

"Сьогодні до проведення пошукових робіт і ліквідації наслідків землетрусу активно залучалася працююча в Туреччині важка техніка ДСНС. Загалом від початку робіт пошуково-рятувальними групами зведеного загону ДСНС обстежено 224 зруйновані будівлі та споруди, розібрано 94 завали, надано медичну допомогу 4 особам, деблоковано тіла 12 загиблих", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє ДСНС, українські рятувальники відпрацьовують виділені ним сектори, використовуючи весь спектр сучасного обладнання та техніки, які привезли із собою.

Загалом на ліквідацію наслідків потужного землетрусу в Туреччині від України направлено 87 фахівців особового складу, 18 од. техніки та 10 пошуково-рятувальних собак. Групи мають супутникові термінали Starlink, дрони, техніку та все необхідне обладнання для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції.

Нагадаємо, кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії зросла до 33 тисяч, в ООН вважають, що цифра може подвоїтися. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті