Україна закликала опублікувати повний список полонених у відповідь на спробу провокації від "омбудсмена" РФ

Україна закликала "омбудсмена" з РФ Тетяну Москалькову оприлюднити списки з усіма полоненими украінцями. Про це 31 березня в Telegram повідомила пресслужба Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

"Сьогодні так звана "омбудсмен" країни-агресора Тетяна Москалькова, яку виключили з Міжнародного інституту омбудсмана (IOI), виступила з черговою пропагандистською заявою", - повідомили в Координаційному штабі.

Повідомляють, що Москалькова вкотре звинуватила Україну в небажанні обмінювати полонених. Як підтвердження своїх слів вона виклала список зі 133 полонених із прізвищами. У цій провокації єдиним позитивом є сам факт публікації такого списку

"Пропонуємо пані Москальковій наступного разу оприлюднити всі списки українців, які перебувають у ворожому полоні: інформацію, яку держава-агресор старанно приховує від України та міжнародних організацій", - зазначили представники штабу.

Представники України наголосили, що РФ утримує як полонених цивільних заручників, некомбатантів (осіб, які служать в армії, але не беруть участі в бойових діях - музикантів, медиків, капеланів), а також тяжкохворих і поранених бійців. При цьому їх усіх мають звільняти без додаткових умов.

При цьому Україна раніше вже звільнила тяжкопоранених військовополонених без будь-яких умов. Однак росія не тільки не зробила аналогічного кроку, а й продовжує спроби дискредитувати українські організації та структури, які займаються обміном полонених.

Нагадаємо, раніше російський правозахисник передав ПАРЄ інформацію про жорстоке поводження з українцями в полоні РФ.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті