Україна та ще 10 країн створили Талліннський механізм із кібербезпеки

Україна разом зі ще 10 країнами створила Талліннський механізм із кібербезпеки, який допоможе захистити український кіберпростір. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у соцмережі Х.

"Сьогодні міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм з кібербезпеки:  Велика Британія, Данія, Естонія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Франція та Швеція", - зазначив Кулеба.

Він повідомив, що Талліннський механізм допоможе зміцнити кібербезпеку та цивільний кіберпотенціал України, посилить захист нашої держави в кіберпросторі та задовольнить довгострокові потреби в кіберстійкості.

Також міністерства закордонних справ країн Таллінського механізму будуть координувати зусилля з мобілізації додаткової підтримки для потреб профільних установ у сфері кібербезпеки.

"Група також тісно співпрацюватиме з ЄС і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників", - додав Дмитро Кулеба.

Як повідомлялось раніше, у ЄС готують широкий комплекс заходів стосовно кібербезпеки союзу.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті