Україна передала росії список поранених військовополонених для верифікації – Лубінець

Україна передала росії список поранених військовополонених, щоб уточнити їхній стан здоров'я та місце знаходження. Про це 24 січня у Telegram повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"У рамках досягнутих домовленостей українська делегація передала російській стороні список із 748 тяжкохворих та тяжко поранених захисників України, які наразі перебувають у полоні держави-агресора, з метою їхньої верифікації, встановлення місця перебування та стану здоров'я", - написав чиновник.

Росіяни також передали список своїх поранених військовополонених. У ході подальших переговорів результати перевірки цих списків стануть предметом подальших обговорень.

Лубінець наголосив, що список сформований на підставі інформації, яка врахована у відповідних реєстрах Національного інформаційного бюро та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. При цьому він додав, що секретаріат уповноваженого з урахуванням своїх повноважень та компетенції окремих обліків не веде.

Нагадаємо, що український омбудсмен на початку січня зустрівся з омбудсменом РФ у Туреччині та окрім поранених військових обговорив повернення в Україну мирних жителів та дітей.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті